• Ziah Jongnain: reactie op nieuwsbericht

    Onlangs plaatsten wij op onze website en social media een bericht over voormalig RKHSV jeugdspelers die komend seizoen bij een Betaald Voetbal Organisatie spelen. Één van deze spelers is Ziah Jongnain die ook volgend seizoen bij Fortuna Sittard in de jeugdopleiding zal spelen. Ons bericht bereikte Ziah om een leuke reactie te sturen over hoe het met hem gaat en zijn avontuur bij Fortuna. Dit vinden wij heel sjiek en willen dit uiteraard met jullie delen. Hieronder de reactie van Ziah:

     

     

  • "Hoi, ik ben Ziah Jongnain en ik voetbal bij Fortuna Sittard. Dit wordt al mijn 6e seizoen bij Fortuna. 5 jaar geleden werd ik gescout door Fortuna. Daar heb ik toen een half jaar stage gelopen. Na dat half jaar was ik aangenomen. Toen ik daar begon trainde ik veel en speelde ik veel toernooien. Een van die toernooien speelden we tegen onder andere tegen Manchester city en Liverpool. De mooiste wedstrijd was tegen Manchester city waar we 1-1 tegen speelden. Nog een mooi toernooi was in Hannover (Duitsland), dit toernooi duurde 2 dagen. Dit toernooi had veel indruk op me gemaakt en me nog meer gemotiveerd om nog beter te spelen en te trainen. Mijn mooiste wedstrijd was op een toernooi tegen Juventus waar ik zelf ook een keer had gescoord en waar we uiteindelijk 4-4 tegen hadden gespeeld. Nu vijf jaar later doe ik havo op een lootschool in Sittard en combineer dat met voetbal. Elke dag ga ik nu met de trein naar Sittard en pak ik op het station en bus om naar school te gaan. Na school wordt ik met mijn teamgenoten naar de training gebracht met een busje. Dan train ik 2 uur. Na die 2 uur wordt ik weer met een busje naar het station gebracht en pak ik de trein terug naar Maastricht. Ik ben dan ongeveer om 19:15 thuis. Ik ben enorm trots op mijn plek binnen Fortuna, ik heb de afgelopen jaren weinig na school kunnen afspreken met vrienden omdat ik moest trainen of een wedstrijd had, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Ik geniet van al mijn tijd bij Fortuna, met alle teamgenoten hard werken om samen nog beter te worden. Dit is iets wat ik dit jaar als aanvoerder heel serieus neem! Ik hoop nog heel veel jaren bij Fortuna Sittard te mogen spelen"

    RKHSV wil Ziah heel erg bedanken voor zijn reactie en wensen hem heel veel succes bij Fortuna Sittard!