• Stichting Leergeld Maastricht & Heuvelland

 • Alle kinderen mogen meedoen!

  Stichting Leergeld Maastricht & Heuvelland wil dat alle kinderen mee kunnen doen aan het leven in de maatschappij en op school. In onze regio zijn er ongeveer 5000 kinderen van 4 tot 18 jaar die dat niet kunnen, omdat hun ouders/verzorgers dat niet kunnen betalen. Leergeld is er voor die kinderen in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Vaals, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem.

 • Wat doen wij?

  Wij ondersteunen ouders/verzorgers met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm bij aanvragen voor sport, cultuur, onderwijs en welzijn. Leergeld heeft zelf maximaal € 200 per kind per jaar beschikbaar voor onderwijs en welzijn. Aanvragen voor sport en cultuur worden door ons behandeld en dan doorgestuurd naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij betalen de rekening van de sportclub of culturele activiteit. We werken met nog meer organisaties samen.

  Werkwijze

  Ouders/verzorgers vullen, zo nodig met hulp van een hulpverlener, een digitaal formulier in en ze verzenden dat (zie hieronder de link naar het aanvraagformulier)
  Binnen vier weken neemt een intermediair van Leergeld contact op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Dan legt de intermediair uit wat er allemaal mogelijk is en beantwoordt hij/zij eventuele vragen. Hij/zij vraagt ook naar een kopie van het inkomen. Als we die niet hebben, kunnen we niets voor de aanvrager doen. De aanvraag gaat dan naar het kantoor waar hij zo snel mogelijk wordt afgehandeld. De ouders/verzorgers krijgen hier bericht van.

  Aanmeldformulier

  Klik hier voor het digitale aanvraagformulier of ga naar de website http://leergeldmaastrichtenheuvelland.nl