• RKHSV 1 blijft in de race!

  Met nog twee wedstrijden te gaan stijgt de spanning in de tweede klasse. Wie behaalt de laatste periode titel of gaat de 4e plek veilig stellen? Bij aanvang stonden Heugem en DBSV gelijk op de 4e plek en gelijk voor de nacompetitie. Dbsv had de uitwedstrijd tegen SCG. De spanning stijgt. In de ochtend werd het tweede kampioen. Het eerste team zorgde voor veel vuurwerk. Dat werd in de middag ook van het jonge team verwacht.

  Willem 1 was duidelijk niet gekomen om lekker onbevangen te gaan aanvallen en parkeerde gelijk de bus voor het doel. Het team was niet compleet en echt aanvallen zat er niet in. Willem 1 vocht in elk geval voor elke meter. Heugem kwam niet in het spel en had veel balverlies. Na 10 minuten eindelijk een goede actie van Blauw wit. Emiel zet goed door en geeft op Finn. Die gaf een mooie bal op Giovanni Thomissen die vandaag samen met Dani Thijs in de basis mocht starten. Een prachtige voorzet op Dani, die echter net te laat kwam.

  Een goede corner op Jorn. De jonge verdediger kon er echter net niet bij. Heugem kon lastig de vrije man vinden en de vlotte combinaties bleven uit. Het tempo was te laag en Willem 1 gaf goed partij.

  De laatste 10 minuten van de eerste helft begon het eindelijk wat te lopen. Een goede strakke bal van Niels op Robbie. Die er met een goede actie doorheen liep maar niet kon scoren. Ook Ramzi ging op de slalom toer langs enkele spelers en gaf goed voor maar net niet tot bij Dani.
  In Gronsveld stond DBSV gelijk. Dus nam de spanning nog meer toe.

  Na rust moest er dus een goal komen. Het werd drukker en drukker voor het Willem 1 doel. Emiel werkte hard en veroverde de bal. Een goede pass op Dani die keihard afdrukte. Net voorlangs.

  Ook een goede actie van Robbie op Niels. Het schot van de lange aanvaller zeilde ook, net naast.

  Met nog 15 minuten te gaan een super actie van Ramzi die langs zijn tegenstander glipte en in schietpositie kwam. De tegenstander trok aan de noodrem. Stafschop.
  Dan ben je net 19 en aanvoerder. Alweer een zeer belangrijk moment voor het team. Gianni Theunisz nam de bal en legde koel aan. Een mooi hard en zeker schot maakte aan alle onzekerheid resoluut een einde. 1-0 voor Heugem.
  Ramzi werd in de laatste minuten nog gevloerd door de keeper. Geen stafschop. Maar de gewilde buit van 3 punten waren toch binnen.

  In Gronsveld bleef de stand tegen de studenten gelijk waardoor Heugem 2 punten los is voor de laatste periode titel. Volgende week wacht de nummer twee Hulsberg uit. Geen gemakkelijke klus. Heugem heeft de nacompetitie in eigen hand met nog 1 wedstrijd te gaan.

  MOTM. Er kan er maar 1 zijn. Hij speelde een top match. Zeker. Foutloos en matchwinnaar. Gianni Theunisz.