• Het \"nieuwe\" RKHSV JO11-2 wint ook 3de competitiewedstrijd!

    In de winterstop is het “oude” RKHSV JO10-1 doorgeschoven en speelt na de winterstop als RKHSV JO11-2. Het team is aangevuld met Rizzio, Robin en Rubi en ook de trainersstaf is aangesloten bij ons team. De eerste 2 wedstrijden als JO11-2 bleek dat het spelen op een groter veld tegen kinderen die een jaar ouder zijn toch best pittig is. Desalniettemin werden de eerste 2 competitiewedstrijden gewonnen tegen RKASV JO11-2 (7-1 winst) en Eijsden JO11-2 (5-4 winst). Zaterdag stond de 3de wedstrijd op het programma, uit tegen SC Jekerdal JO11-2. Bij het betreden van het veld bleek wederom dat de tegenstander qua lengte ver boven de Heugemse ploeg uitstak. Met Rubi in het doel en Lucien als verdediger werd begonnen aan de wedstrijd. RKHSV liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het niet onder de indruk was van het fysieke voordeel van de tegenstander. Met goede combinaties werd de ene na de andere kans gecreëerd, maar het vizier stond nog niet op scherp. In de achterhoede waren Lucien, Quirijn en Rizzio niet te passeren en er werd niks weggegeven.
    Na een minuut of 7 kwam RKHSV alsnog op voorsprong. Een mooie aanval werd koeltjes afgerond door spits Cas, 0-1. De JO11-2 bleef aanvallen en kansen creëren, maar vergat te scoren. Bij een van de spaarzame aanvallen van Jekerdal vloog een afstandsschot plots achter Rubi in het doel, 1-1. Hierna zette RKHSV nog een tandje bij en was het Cas die steeds mooi vrijgespeeld werd door zijn medespelers. Met een loepzuivere hattrick bracht hij RKHSV op een 1-4 voorsprong. Ook Eren wist te scoren, nadat hij in de rebound de bal met een sliding in het doel werkte. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd doordat een overtreding was geconstateerd. Vlak voor rust was er een grote domper toen Lucien zijn knie verdraaide en niet meer verder kon spelen.

    Na rust had RKHSV JO11-2 geen wissels meer en werd het conditioneel zwaar. Jekerdal maakte met een mooi afstandsschot de 2-4 en even leek het nog spannend te worden. Toch bleef iedereen inzet tonen en werd er bij vlagen toch nog goed gevoetbald. Na een mooie dieptepass van T-Jay kon Levi alleen op de doelman af, hij omspeelde de keeper en scoorde de 2-5. Robin maakte na een fout in de verdediging de 2-6 en Cas noteerde op aangeven van Levi zijn 5de doelpunt van de wedstrijd, 2-7. Het slotwoord was voor Robin die in de laatste minuut de bal in de korte hoek knalde, 2-8.

    De 3de overwinning op rij was een feit met zeker in de eerste helft goed voetbal. Nu 2 weekjes rust ivm carnaval en dan staat de kraker tegen medekoploper Rood/Groen op het programma.

    Man of the Match: Cas, 5 doelpunten en (net als de rest van het team) een tomeloze inzet tegen de veel grotere tegenstanders.