• Geusselt Sport wint Rabobank Maastricht Champions Trophy 2019

  Na een spannende finale heeft Geusselt Sport,  2 -1 overwinning op MVV U19, de 1ste editie van de Rabobank Maastricht Champions Trophy 2019 gewonnen. In de strijd om de 3de plaats wist RKSV Heer redelijk eenvoudig te winnen van vv Scharn. Wij felicteren Geusselt Sport met het behalen van de eerste prijs en danken alle deelnemende teams, toeschouwers, scheidsrechters, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd om van dit toernooi een succes te maken! Voor een video van het winnend doelpunt en overige media m.b.t. dit toernooi, klik hier!!

   

  De winnaars van de individuele prijzen en fair play cup:

  Mosae Secure Golden Glove winnaar: Dario Armani (Geusselt Sport)

  Topscoorder en winnaar van de sportshop Do-IT Trophy: Danny Schreurs (rksv Heer) met 9 doelpunten

  Masita Fair Play Award voor IBC’03

  Gouden schoen Tim Vastgoed beste speler award: Marko Kleinen MVV U19.

 • Dankwoord Harry Schobbe, toernooidirecteur Rabobank Maastricht Champions Trophy 2019

  Beste teams, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers.


  In het kader van het 75 jarig jubileum heeft heeft RKHSV als gastheer de Rabobank Maastricht Champions Trophy voor de eerste maal georganiseerd. Wat een succes. Het oude Maastrichtse Boys toernooi in een modern concept bleek in de voetbal wereld en daarbuiten een hit. De wijk Heugem heeft het toernooi omarmd. De sponsoren waren ook zeer enthousiast. Voor toeschouwers was het een feestje. Een uitje waar vrienden elkaar ontmoetten onder het genot van een drankje en een leuke pot voetbal.
  De MCT commissie heeft in elk geval een mooie basis gelegd voor het voortbestaan van dit mooie toernooi. Eind september zullen de Maastrichtse teams om tafel zitten, en het toernooi evalueren. Dan gaan we ook de criteria opstellen. Wat verwachten we bij de organisatie. Dan kan iedereen een ‘Bid’ doen en beoordelen en beslissen we samen waar de 2e editie in 2020 zal gaan plaats vinden. Uiteraard zijn we als RKHSV bereid om het toernooi weer te organiseren. Dit besluit nemen we als verenigen echter samen en zoals gezegd kan iedereen een verzoek indienen. Samen nemen we als MCT commissie dan een besluit over de toekomst.


  Wat een mooie en zeer sportieve voetbaldagen waren dit. Ondanks een verbeten strijd, werden er slechts 8 gele kaarten op 24 wedstrijden uitgedeeld. Dat is niet alleen de verdienste van de sportieve teams, maar zeer zeker ook de uitstekende kwaliteit van het SMO scheidsrechterskorps heeft hier toe bijgedragen. Uiteindelijk heeft ook de pers de weg naar het toernooi gevonden. De lovende woorden hebben ons goed gedaan. De prachtige foto’s, posters en de mooie Moonen Movies.
  Veel MCT sponsoren. Zonder hun was dit toernooi niet mogelijk. Ook dank aan het RKHSV 75 jaar jubileum comité. Dank voor hun organisatie talent.

  Voor mij als organisator doet het me deugd dat we het amateurvoetbal in Maastricht een nieuwe impuls hebben gegeven. Het was voor mij persoonlijk ook een eerbetoon aan mijn overleden vader Frans, die veel voor het voetbal (ook amateurvoetbal) in Maastricht gedaan heeft.

  Super trots ben ik op mijn eigen team RKHSV 1 en haar staf en bestuur, de club RKHSV en haar supporters en vrijwilligers. De vriendschappelijke banden tussen de deelnemende teams en staf. Het was een feest van vriendschap en verbondenheid tussen de Maastrichtse teams en hun supporters.


  Een geweldige Mosae Secure Golden Glove winnaar: Dario Armani Geusselt Sport. Topscoorder en winnaar van de sportshop Do-IT Trophy: Danny Schreurs rksv Heer met 9 doelpunten. Masita Fair Play Award voor IBC’03. Tot slot Gouden schoen Tim Vastgoed beste speler award: Marko Kleinen MVV U19.


  Uiteindelijk kan er maar 1 winnaar zijn. Een terechte Kampioen van Maastricht 2019. GEUSSELT SPORT
  Met sportieve groet,

  Harry Schobbe,
  Toernooi directeur Rabobank Maastricht Champions Trophy 2019