• 130 jaar Nederlands voetbal – Shirtje ruilen?

    In het seizoen 2019-2020 viert de KNVB het feit dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om dit feit te herdenken heeft de KNVB een speciaal voetbalshirt laten ontwikkelen waarvan elke vereniging in Nederland (ca. 3000) één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdeling die ook terug te vinden is op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier wordt 130 jaar Nederlands amateurvoetbal verenigd in één uniek oranje shirt.

    Daarnaast wil de KNVB volgens het alom bekende ritueel “shirtje ruilen” van elke vereniging een shirtje ontvangen waarbij het uiteindelijke doel is dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

    Het “shirtje ruilen” tussen RKHSV en de KNVB heeft inmiddels plaatsgevonden op dinsdag 24 september j.l. in de kantine van RKSV Minor te Nuth bij gelegenheid van een regionale bijeenkomst van bestuurders en vrijwilligers die werd georganiseerd door de KNVB.