Programma

Klik hier om het komende voetbalprogramma te bekijken

Frijns Industrial jeugdtoernooi 2018

Frijns Industrial jeugdtoernooi 2018 gaat NIET door in 2018. Klik hier voor meer informatie.

Toekomst sportcomplex

Klik hier voor meer informatie over de toekomst van ons sportcomplex.

Sponsors

Klik hier om alle sponsoren te bekijken!

En klik hier voor de sponsorcatalogus.

Hulshoff Sports

Klik hier voor RKHSV/Macron sportswear/contact met Hulshoff Sports.

Actueel nieuws

 • TRAININGSROOSTER 2017-2018 (versie 16-08-2017)

  Het actuele trainingsrooster seizoen 2017-2018 is hier terug te vinden.

 • HANDIGE LINKS NAAR KNVB INSTRUCTIEFILMPJES

  Het nieuwe pupillenvoetbal vanaf seizoen 2017-2018 (O8 en O9): Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF spelersopgave: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF spelerspascontrole: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF wedstrijdverloop: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

 • CONTRIBUTIE SEIZOEN 2017-2018

  De eerste helft van het seizoen 2017-2018 is alweer van start gegaan. Conform de beslissing tijdens de ALV eind 2016 zullen de contributies niet aangepast worden.
  1) €167 voor senioren en O19 spelers/speelsters (A-junioren)
  2) €137 voor jeugd O17 t/m O8 (B t/m F)
  3) €96 voor de O7 (mini pupillen)
  4) 35+/45+ moet nog definitief bepaald worden, maar indicatie is 50% van seniorentarief indien alleen interne wedstrijden worden gespeeld.

  LET OP: de eerste contributie inning zal EIND OKTOBER 2017 plaatsvinden!!!

 • SPONSORACTIE VOOR RKHSV LEDEN BIJ SPORTDOMEIN

  Interesse voor fitnessen met korting, en meteen RKHSV steunen? Klik hier voor meer informatie!

 • LID WORDEN VAN RKHSV? DAT KAN!

  Ben je 5 jaar of ouder en wil je graag lid worden van de voetbalclub RKHSV? Klik dan hier voor meer informatie!

 • VERSTERKING JEUGDKADER RKHSV

  Voor het seizoen 2017-2018 zijn we voor de jeugdafdeling op zoek naar versterking van het huidig kader, zowel prestatief als recreatief. Heb je doordeweeks en op zaterdag nog een paar uurtjes vrij en zou je onze jeugdleden (structureel) willen begeleiden en verder willen helpen in hun voetbalontwikkeling meld je dan nu aan als jeugdleider/trainer. Opleidingen hiertoe horen tot de mogelijkheden. Wil je meer weten neem dan contact op met Lou Beckers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ralph Mak (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 • GEEN LID MEER VAN RKHSV? MELD JE TIJDIG AF!!!

  Steeds vaker blijkt het afmelden als lid van RKHSV niet of erg laat gebeurt. Gevolg kan zijn dat dan onterecht de contributie wordt ingehouden! De geldende stelregel is dat als je op 1 juli als RKHSV lid ingeschreven staat, je de contributie moet betalen voor het navolgende najaar. En sta je op 1 januari ingeschreven als RKHSV lid, dan wordt in het navolgende voorjaar de contributie ingehouden. Graag hier aandacht voor!

 • RKHSV WEDSTRIJDSOKKEN EN BROEK BESTELLEN VIA WEBSHOP

  Op zoek naar een RKHSV wedstrijdbroekje of onze RKHSV sokken?
  Deze zijn via onze webshop te bestellen en worden bij jullie thuis of bij RKHSV persoonlijk afgeleverd.
  1) Macron Mesa short
  2) Macron Azlon sokken

 • RKHSV WEBSHOP ONLINE

  Ook dit seizoen is de RKHSV webshop online. Naast de gebruikelijke RKHSV trainingskleding is nog een breed scala aan voetbal- en vrijetijdspullen te bestellen, alles tegen scherpe prijzen en (in principe) bij RKHSV afgeleverd. Daarnaast zullen geregeld interessante aanbiedingen worden geplaatst, dus doe er je voordeel mee!

  Overigens: een extra voordeel van het bestellen via onze webshop is dat met elke aankoop de club financieel wordt ondersteund. Dit kan dus gerust een multiple-win situatie worden genoemd.

 • WIJZIGINGEN DOORGEVEN

  Steeds vaker blijkt dat wijzigingen in adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen of bankrekeningnummers niet of erg laat worden doorgegeven. Bij deze het verzoek dit soort wijzigingen doorgaans binnen 2 weken door te geven aan Ralph Mak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • SPELREGELBEWIJS SPELERS GEBOREN IN 2001

  De 2e jaars O17 (B) junioren van dit lopend seizoen (geboortejaar 2001) moeten het spelregelbewijs voor aanvang van de eerste wedstrijd van seizoen 2018-2019 gehaald hebben. Indien zij dan het spelregelbewijs nog niet behaald hebben en toch gaan spelen komt er een melding via het digitaal wedstrijd formulier binnen. Na 7 meldingen (en dus 7 wedstrijden zonder spelregelbewijs) zal de speler niet meer speelgerechtigd zijn. Kortom, het is zaak dit spelregelbewijs tijdig te halen! RKHSV zal hen vanaf de winterstop hierbij ondersteunen en waar mogelijk helpen.

 • RKHSV BESTUUR vanaf EIND 2016

  Een fotolijst van het RKHSV bestuur (eind 2016) kan hier bekeken worden.

Geschiedenis

op .

De huidige Rooms Katholieke Heugemse Sport Vereniging is officieel opgericht op 19 november 1944 en in 1998 gefuseerd met DBSV (Don Bosco Sport vereniging) waarbij de naam RKHSV is blijven bestaan. Toch ligt de oorsprong van de voetbalvereniging al in 1926. Vanuit een gymnastiekclub voelen enkele groepen leeftijdsgenoten de behoefte om in groepsverband het spel met de bal te spelen. Dit resulteert in drie \"teams\", die ieder hun naam en speelveld (wei) hebben. In 1926 sluiten deze \"teams\" een voetbalverbond en zo ontstaat dan de Rooms Katholieke Heugemse Sport Vereniging. De clubkleuren worden de mooie kleuren wit en zwart. Iedere man was in namelijk in het bezit van een wit hemd en een zwarte broek. Daar deze kleding in die tijd het gemakkelijkst was te verkrijgen.

De vereniging start in de 3de klasse van de toenmalige Rooms Katholieke Limburgse Voetbalbond. De kampioenschappen volgen elkaar snel op en RKHSV groeit uit tot een van de toonaangevende verenigingen in de omgeving. Na het eerste lustrum wordt het echter stil rond de vereniging en houdt de vereniging, door gebrek aan financiën, zelfs op te bestaan. In de nadagen van de 2de wereldoorlog wordt RKHSV opnieuw opgericht, nu met de huidige clubkleuren blauw-wit.
Vanaf 1944 tot de eind jaren tachtig is RKHSV een vereniging die langzaam groeit en waarvan ieder jaar opnieuw de financiële situatie redelijk zorgelijk is. In de jaren tachtig worden in en rond Heugem nieuwe woningen gebouwd. Zo komen er de straten van de Weerden, Randwyck en tenslotte de straten van de Beemden bij en ontstaat de huiidige wijk Heugem-Randwyck. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat de vereniging groeit van zo\'n 100 leden in de jaren \'70 naar zo\'n 200 leden in de jaren \'80 en nu naar meer dan 500 leden. Dit samen met de prestaties van veel teams in de laatste jaren maakt RKHSV weer tot een van de meest toonaangevende verenigingen in Maastricht en omstreken.


De prestaties

RKHSV heeft vanaf enkele jaren na de oprichting bijna altijd gespeeld in 3de en 4de klassen van de KNVB. Uitzonderingen hierop vormen, in negatieve zin het seizoen 1973-1974 waarbij RKHSV een jaar in de onderafdeling vertoefde en in positieve zin de seizoenen 1962-1963, 1987-1988 en 2000-2001 waarin RKHSV gedurende een jaar in de 2de klasse verbleef. Na het Kampioenschap in seizoen 2008-2009 komt RKHSV1 dus vanaf 2009-2010 wederom in de 2de klasse uit.