Programma

Klik hier om het komende voetbalprogramma te bekijken.

Frijns Industrial jeugdtoernooi 2019

vindt plaats op 15 en 16 juniKlik hier voor meer informatie.

Sponsors

Klik hier om alle sponsoren te bekijken! En klik hier voor de sponsorcatalogus.

Trainingsschema

is hier terug te vinden (versie 6 november 2018).

Vriendenloterij

i.v.m. 75 jaar jubileum. Meer info.

Actueel nieuws

 • VERSTERKING JEUGDKADER RKHSV

  Voor het seizoen 2018-2019 zijn we voor de jeugdafdeling op zoek naar versterking van het huidig kader, zowel prestatief als recreatief. Heb je doordeweeks en op zaterdag nog een paar uurtjes vrij en zou je onze jeugdleden (structureel) willen begeleiden en verder willen helpen in hun voetbalontwikkeling meld je dan nu aan als jeugdleider/trainer. Opleidingen hiertoe horen tot de mogelijkheden. Wil je meer weten neem dan contact op met Lou Beckers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ralph Mak (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 • LID WORDEN VAN RKHSV? DAT KAN!

  Ben je 5 jaar of ouder en wil je graag lid worden van de voetbalclub RKHSV? Klik dan hier voor meer informatie!

 • WIJZIGINGEN DOORGEVEN

  Steeds vaker blijkt dat wijzigingen in adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen of bankrekeningnummers niet of erg laat worden doorgegeven. Bij deze het verzoek dit soort wijzigingen doorgaans binnen 2 weken door te geven aan Ralph Mak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • GEEN LID MEER VAN RKHSV? MELD JE TIJDIG AF!!!

  Steeds vaker blijkt het afmelden als lid van RKHSV niet of erg laat gebeurt. Gevolg kan zijn dat dan onterecht de contributie wordt ingehouden! De geldende stelregel is dat als je op 1 juli als RKHSV lid ingeschreven staat, je de contributie moet betalen voor het navolgende najaar. En sta je op 1 januari ingeschreven als RKHSV lid, dan wordt in het navolgende voorjaar de contributie ingehouden. Graag hier aandacht voor!

 • SPONSORACTIE VOOR RKHSV LEDEN BIJ SPORTDOMEIN

  Interesse voor fitnessen met korting, en meteen RKHSV steunen? Klik hier voor meer informatie!

 • CONTRIBUTIE SEIZOEN 2018-2019

  De eerste helft van het seizoen 2018-2019 is alweer van start gegaan. Conform de beslissing tijdens de ALV eind 2017 zullen de contributies met €1,50 per maand (in totaal €18 op jaarbasis) aangepast worden, vooral als gevolg van de modernisering, verbetering en uitbreiding van het sportpark in Heugem.
  1) €185 voor senioren en O19 spelers/speelsters (A-junioren)
  2) €155 voor jeugd O17 t/m O8 (B t/m F)
  3) €114 voor de O7 (mini pupillen)
  LET OP: de eerste contributie inning zal EIND OKTOBER 2018 plaatsvinden!!!

 • HANDIGE LINKS NAAR KNVB INSTRUCTIEFILMPJES

  Het nieuwe pupillenvoetbal vanaf seizoen 2017-2018 (O8 en O9): Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF spelersopgave: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF spelerspascontrole: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

  mDWF wedstrijdverloop: Klik hier voor een instructiefilmpje van de KNVB!

 • SPELREGELBEWIJS SPELERS GEBOREN IN 2001

  De 2e jaars O17 (B) junioren van dit lopend seizoen (geboortejaar 2001) moeten het spelregelbewijs voor aanvang van de eerste wedstrijd van seizoen 2018-2019 gehaald hebben. Indien zij dan het spelregelbewijs nog niet behaald hebben en toch gaan spelen komt er een melding via het digitaal wedstrijd formulier binnen. Na 7 meldingen (en dus 7 wedstrijden zonder spelregelbewijs) zal de speler niet meer speelgerechtigd zijn. Kortom, het is zaak dit spelregelbewijs tijdig te halen! RKHSV zal hen vanaf de winterstop hierbij ondersteunen en waar mogelijk helpen.

 • RKHSV BESTUUR vanaf EIND 2016

  Een fotolijst van het RKHSV bestuur (eind 2016) kan hier bekeken worden.

Voortgang ontwikkeling nieuw sportpark in Heugem

op .

Drie voetbalclubs samen op vernieuwd sportpark Maastricht-Zuid

De laatste periode/jaren is zeer intensief overleg geweest tussen diverse partijen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een gezamenlijk convenant, getekend door RKHSV, DBSV, VV De Heeg en afdeling Maastricht Sport van gemeente Maastricht, om samen toe te gaan werken naar 1 kwalitatief hoogstaand sportpark in Maastricht-Zuid. Meer details over dit proces en de resultaten is terug te lezen in onderstaand gezamenlijk persbericht van RKHSV, DBSV, VV De Heeg en de gemeente Maastricht (wethouder Jim Janssen). Dit is mooi nieuws voor de sporters/voetballers in Maastricht-Zuid in de breedste zin van het woord! Ondanks het feit dat we met z'n allen nog even geduld moeten hebben, ligt een kwalitatieve en sportieve toekomst in het verschiet.

VV De Heeg en RKHSV
Parallel aan de voorbereiding en de uiteindelijke ontwikkeling van dit nieuwe sportpark gaan VV De Heeg en RKHSV hun al eerder ingezette samenwerking verder uitwerken en intensiveren. Belangrijkste reden hiervoor ligt voor de hand: op een gezamenlijk kwaliteitspark willen beide clubs alle facetten van de voetbalsport kunnen aanbieden, zowel prestatief als recreatief, zodat alle leden op hun eigen niveau kunnen bewegen/voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Hiermee willen beide clubs ook gezamenlijk de concurrentie aangaan met omliggende verenigingen, wat in een stad als Maastricht alleen maar een gezonde ontwikkeling is. Concreet betekent dit o.a. dat de weg wordt ingeslagen om vanaf seizoen 2017-2018 zogenaamde combinatieteams in te schrijven voor de diverse competities. En dat betekent indirect dat de aanstaande winterperiode al gebruikt zal worden om een goed beeld te krijgen van alle leden van beide clubs, door bijvoorbeeld diverse proeftrainingen en onderlinge partijvormen te organiseren onder leiding van gediplomeerde trainers en begeleid door vrijwilligers van beide clubs.

Wat RKHSV betreft, is dit een mooie sportieve ontwikkeling. Koppel daar dan ook het toekomstbestendig sportpark aan vast, en we kunnen concluderen dat we prachtige jaren tegemoet kunnen zien. Vanzelfsprekend zullen we jullie de komende periode op de hoogte houden van al deze plannen.

Met sportieve groet,

Ralph Mak - RKHSV Secretaris

Kevin Verweij - jeugdcoördinator VV De Heeg

/*********************************************/

Drie Maastrichtse voetbalverenigingen hebben zich bereid verklaard om gebruik te gaan maken van één vernieuwd, multifunctioneel sportpark Maastricht-Zuid. Het gaat om VV De Heeg, RKHSV en DBSV. Ze hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met Maastricht Sport (de verzelfstandigde sportorganisatie van de gemeente Maastricht).

VV De Heeg speelt nu op sportpark Zuid aan de Maastrichterweg 7. Aan de Gronsvelderweg ligt sportpark Heugem-Randwyck waar RKHSV en DBSV gebruik van maken. Volgens de overeenkomst moet dit park worden uitgebreid en gemoderniseerd tot het nieuwe sportpark Maastricht-Zuid. De drie verenigingen hebben hiervoor het initiatief genomen om zo uiteindelijk het sportklimaat in Maastricht Zuid-Oost te verbeteren.   

In de toekomst bestaat de mogelijkheid om aan het nieuw te ontwikkelen park functies toe te voegen voor multifunctioneel gebruik, met name op het gebied van zorg. Het recreatieve gebruik van het park zal eveneens gestimuleerd worden.

De drie verenigingen zijn met Maastricht Sport in overleg om de planning voor de realisatie van het nieuwe sportpark af te stemmen. Er dient veel werk verzet te worden, hetgeen een ruime voorbereidingstijd vergt. Met Maastricht Sport wordt verder nog gesproken op welke wijze de overlast tijdens de realisatiefase zoveel mogelijk beperkt kan worden. De aanvang van de werkzaamheden staat gepland voor begin 2018.

Open clubs
Op het park gaan de drie clubs de accommodaties zoals kleed- en clubgebouw en velden delen. Ook gaan ze waar mogelijk deelnemen aan sport- en beweegprogramma’s. Ze transformeren hierdoor van traditionele, zelfstandig opererende, voetbalverenigingen naar ‘open clubs’, die zich richten op een toekomstbestendig sportaanbod in Maastricht-Zuid.

De samenwerkingsovereenkomst is het resultaat van een uitgebreid overleg tussen de drie clubs en Maastricht Sport sinds juni 2015. Een inpassingsstudie heeft daar deel van uitgemaakt. Inmiddels hebben alle drie de clubs toestemming gekregen van hun algemene ledenvergadering om op de ingeslagen weg voort te gaan. Om de verenigingen goed te kunnen herbergen, zal het bestaand kleed-/clubgebouw worden uitgebreid. Daarnaast zal de veldcapaciteit worden vergroot middels de aanleg van twee natuurgrasvelden en twee kunstgrasvelden.

Slimme samenwerking
“Dit is een geweldige stap voorwaarts”, zegt wethouder van sport, Jim Janssen (Seniorenpartij Maastricht). “Enerzijds voor het amateurvoetbal in Maastricht, anderzijds voor het sport- en beweegaanbod in zuidoost. De ontwikkelingen in onze vergrijzende samenleving staan nu eenmaal niet stil. Alleen met slimme samenwerkingsverbanden kunnen clubs overleven. Tegelijkertijd moet je het aanbod van kwalitatieve voorzieningen betaalbaar zien te houden. De drie clubs hebben met deze aanpak voor een bestendige toekomst gekozen. Dat is een groot compliment waard. Als je er dan ook nog een sociale functie aan kan verbinden, dan is het helemaal geweldig.”, aldus de wethouder.